KenzFigee levert kranen voor offshore platforms in Schots offshore windpark

| 10 maart 2020

© KenzFigee

KenzFigee gaat 2 elektrohydraulische Ram Luffing offshore kranen leveren voor plaatsing op de topsides van de offshore substations voor het Schotse windpark Neart na Gaoithe.

De maritiem en offshore kraanspecialist ontving het contract van HSM Offshore dat in samenwerking met Iv-Offshore & Energy verantwoordelijk is voor de levering van de topsides. Hierbij heeft lv-Offshore & Energy voor het ontwerp gezorgd en wordt de bouw door HSM Offshore verzorgd. De topsides hebben elk een afmeting van 35 x 25,5 x 15 meters en een gewicht van 1.200 ton.

KenzFigee meldt dat de Ram Luffing kranen, type 1300, uiterst geschikt zijn voor de harde Noordzee omstandigheden. De kranen hebben elk een box boom met een lengte van 12 meters en een SWL (safe working load) capaciteit van 3 ton. Dit type kraan kan functioneren in zeegang 3, volgens de EN13852-1 standaard.

Beide kranen worden gebouwd, in elkaar gezet en getest bij KenzFigee in Zaandam. In juni dit jaar worden ze geleverd aan HSM Offshore in Schiedam waar momenteel de topsides worden gebouwd.

Neart na Gaoithe
Het offshore windpark Neart na Gaoithe komt te liggen op ongeveer 15,5 km uit de Firth of Forth oostkust van Schotland. Het project van ESB en EDF Renewables zal met 54 Siemens Gamesa 8 MW windturbines een mogelijke capaciteit van 450 MW hebben.

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.