Nederland & Zuid-Korea gaan samenwerken in windenergie

| 10 april 2014

Windenergiebedrijven en kennisinstellingen in Nederland & Zuid-Korea willen samenwerken en de banden verstevigen op het gebied van windenergie.
Doel is:

  • bevordering van export naar beide landen
  • kostprijs van offshore-wind te verlagen
  • nieuwe innovaties financieren 
  • extra werkgelegenheid

Het windenergieconsortium Holland Home of Wind Energy (HHWE) heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met de Korean Wind Energy Industry Association. Het MoU werd getekend tijdens de International Green Energy Expo & Conference in Daegu. De ex-Prime Minister mevrouw Han Myung-suk en de Nederlandse ambassadeur in Korea, Paul Menkveld, waren hierbij aanwezig.

Nederland en Zuid-Korea staan voor grote uitdagingen om de duurzame energiedoelstellingen te realiseren. Het Koreaanse nutsbedrijf KEPCO (Korea Electric Power Corporation) legt in 2015 2 offshore-windparken aan in Koreaanse wateren met een totale capaciteit van 3.500 megawatt. In Nederland zal door het nieuwe Energieakkoord tussen 2015 en 2019 ook voor ongeveer 3.500 megawatt aan offshore-windparken worden aangelegd. Het consortium bestaat naast HHWE uit ECN, Damen Shipyards, GustoMSC, Mecal, Strukton, TNO Offshore & Marine, Trelleborg Ridderkerk, VDL Klima en We4Ce. HHWE voert in Korea een consortium aan van 9 bedrijven.

Deze samenwerking met Zuid-Korea is afgesloten in het kader van het programma Partners for International Business (PIB). Dit programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt het consortium met economische diplomatie zoals het organiseren van economische missies.Korea-MoU-wind-nieuws-header

Bron: RVO

Tags: , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.