Nordergründe als eerste offshore windpark in Duitsland voorzien van ADLS

| 10 februari 2022
Nordergründe als eerste offshore windpark in Duitsland voorzien van ADLS

Bron: Deutsche Windtechnik

Deutsche Windtechnik, specialist in reparatie en onderhoud van on- en offshore windturbines, installeert een Aircraft Detection and Lighting System (ADLS) in het offshore windpark Nordergründe. Het is het eerste Duitse offshore windpark dat hiermee voorzien wordt.

In de tweede helft van 2021 installeerde Deutsche Windtechnik het ADLS – systeem al bij twee windturbines van het windpark voor testdoeleinden. In de loop van het voorjaar 2022 zullen alle windturbines met het ADLS – syteem worden uitgerust.

Het ADLS systeem kan vliegtuigen binnen een bepaalde straal detecteren om de windturbineverlichting respectievelijk aan of uit te schakelen. Deutsche Windtechnik ontwikkelde het ADLS-systeem in samenwerking met f.u.n.k.e. Avionics GmbH. De hardware van het offshore ADLS-systeem verschilt slechts gedeeltelijk van de onshore versie: Zo is de in de gondel geïnstalleerde transponderontvangermodule (TRM) identiek. De antenne-eenheid van het offshore systeem, die op het turbinedak is gemonteerd, is echter vervaardigd van materialen die beter bestand zijn tegen corrosie.

Nordergründe offshore windpark

Nordergründe, een project van de Duitse ontwikkelaar wpd, is sind 2017 operationeel en bestaat uit 18 Senvion offshore windturbines van het type 6.2M126 (6,15 MW vermogen en 126 m rotordiameter). De locatie ligt 15 km ten oosten van het Duitse eiland Wangerooge in het mondingsgebied van de rivier Weser in de Noordzee. De locatie is binnen de 12-mijl zone. Deutsche Windtechnik heeft een full-service contract met het windpark lopen. Bron: Deutsche Windtechnik

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.