Nuveen Infrastructure verkrijgt 15% aandeel in Borssele III & IV offshore windpark

| 10 juli 2023

Nuveen Infrastructure, een van de grootste fondsbeheerders die investeert in schone energie, neemt namens haar klanten een belang van 15% in 731,5MW offshore windpark Borssele III & IV van Partners Group, een toonaangevende wereldwijde private markets firma.

De investering, waarvan de hoogte niet is gecommucieerd, is de tweede uit de Nuveen European Core Renewable Infrastructure (NECRI) strategie, gelanceerd in september 2022 in samenwerking met de Nederlandse investeerder MN, namens haar klant PMT. NECRI is een evergreen-strategie die investeert in duurzame projecten op brownfieldlocaties op het Europese vasteland, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Scandinavië, Duitsland en de overige Benelux-landen.

Door de transactie verwerft het fonds 15% van het 731,5MW project dat 22 km uit de kust van Zeeland in Nederland ligt en sinds 2021 operationeel is. Het park, waarvan de eigenaren samen in het Blauwwind-concortium zitten, bestaat uit 77 Vestas V164-9.5 MW windturbinegeneratoren en profiteert van een 15-jarige SDE+ subsidie van de Nederlandse overheid. De overige aandeelhouders in Blauwwind zijn: Shell, Eneco Wind Offshore Operations, INPEX, Luxcara en Swiss Life Asset Managers.

De overname combineert Nuveen Infrastructuur’s 15-jarige staat van dienst op het gebied van investeringen in duurzame energie met MN’s aanzienlijke ervaring in vermogensbeheer en maatschappelijk verantwoord investeren in Nederland en daarbuiten. Afbeelding: Blauwwind

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.