Ørsted selecteert Atlas Professionals voor levering van personeel voor offshore windparken in Duitsland

| 10 maart 2021

Borkum Riffgrund 2 © Ørsted

Internationale wervings- en HR-dienstverlener Atlas Professionals (Atlas) is geselecteerd als voorkeursleverancier om tijdelijke personeelsdiensten aan te bieden voor Ørsted voor offshore windparken in Duitsland tot eind 2025. Atlas zal Ørsted ondersteunen via de kantoren van het bedrijf in Duitsland, Nederland en het VK.

De kaderovereenkomst ging in op 1 maart 2021 en omvat de levering van gekwalificeerd personeel gedurende de volledige levenscyclus van de offshore windparken van Ørsted in Duitsland. Ørsted heeft in Duitsland 4 offshore windpark operationeel. Borkum Riffgrund 1 is eerste windpark. Het heeft een vermogen van 312 MW en ging in 2015 online. Gode Wind 1 & 2, met samen 582 MW vermogen, zijn sinds 2016 operationeel. Borkum Riffgrund 2 kwam in 2019 online en heeft een vermogen van 450 MW. Ørsted is hier 50 % eigenaar in, samen met Gulf Energy Development PCL.

Momenteel ontwikkelt Ørsted in de Duitse Noordzee de offshore windparken Gode Wind 3 (242 MW) en Borkum Riffgrund 3 (900 MW). De laatste komt naast Ørsted’s bestaande offshore windparken Borkum Riffgrund 1 en Borkum Riffgrund 2. De windparken zullen naar verwachting in respectievelijk 2024 en 2025 volledig in gebruik worden genomen.

Gehele levenscyclus van de windparken

De rollen die Atlas zal invullen, variëren van engineering, elektrotechniek, operations en logistiek tot projectmanagement, inbedrijfstelling en verschillende rollen met betrekking tot O & M-inspecties. Atlas doet dit via de kantoren van het bedrijf in Duitsland, Nederland en het VK. Het nieuwe contract is een uitbreiding op de reeds bestaande samenwerking tussen de partijen.

Atlas begon meer dan 12 jaar geleden met het leveren van personeel aan de offshore windindustrie. Tegenwoordig levert het bedrijf personeel in de hele toeleveringsketen, van ontwikkeling en vergunning, installatie tot exploitatie en onderhoud in met name Noord Europa en sinds kort ook in Taiwan.

 

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.