Rengineers en Gael Energy gaan strategische samenwerking aan op het gebied van windturbineonderhoud

| 10 mei 2023

Het Nederlandse windturbine exploitatie en onderhoudsbedrijf Rengineers is een strategische samenwerking aangegaan met de Schotse windspecialist Gael Energy.

Met het ondertekenen van de memorandum of understanding (MoU) zullen de bedrijven hun mogelijkheden op de exploitatie- en onderhoudsmarkt (O&M) uitbreiden. De combinatie van Gael Energy’s dekking, expertise, bestaande relaties met landeigenaren en drie operationele bases, met Rengineers’ enorme ervaring en onderdelen, software en technische mogelijkheden en hun schaalgrootte moet hierbij een voordeel bieden.

Uitrol unieke Garant-contract

De samenwerking met het bedrijf uit Noord-Schotland stelt Rengineers in staat om de levering van zijn unieke, door verzekeringen gedekte ‘Garant’-onderhoudscontract voor windparkexploitanten aan de Britse kusten te versnellen.

Het Garant-contract van Rengineers zorgt ervoor dat alle denkbare kosten in verband met het onderhoud van windturbines worden gedekt door een jaarlijkse vaste vergoeding en dat inkomstenderving voor exploitanten volledig wordt gecompenseerd na een stilstandperiode van 48 uur.

Volgens Hamish Campbell, Managing Director van Gael Energy, stelt de ondertekening van de memorandum of understanding het bedrijf in staat om de service die het levert te verbeteren en de reikwijdte van zijn multibrand mogelijkheden uit te breiden met een contract en service.

Eerste contracten al binnen

Het Garant-contract zal in eerste instantie worden uitgerold in Schotland. Gael Energy ondersteunt de uitrol vanuit hun drie landelijke servicebases, in Aberdeenshire, Dumfries en Evanton.

“Nu de langetermijncontracten voor service en ondersteuning van veel van de huidige generatie windturbines aflopen, is dit een markt met een enorm potentieel voor ons. We hebben in de eerste week van de overeenkomst met Rengineers al contracten gesloten met twee nieuwe klanten”, adus Campbell.

Banengroei

De overeenkomst met Rengineers, waar momenteel 20 mensen werken, zal naar verwachting in de komende maanden tot 15 nieuwe banen creëren bij Gael Energy, waaronder ervaren ingenieurs en leerlingen.

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.