Rotterdam reserveert ruimte voor offshore 2e Maasvlakte

| 10 januari 2015

Gisteren is een reusachtig vaarschip “de Pieter Schelte” welke 382 m lang is en 124 m breed na 14.00 uur gearriveerd in de Rotterdamse haven. Het grootste schip ter wereld is door de Zuid-Koreaanse werf Daewoo gebouwd voor het ontmantelen van olieplatformen en het leggen van pijpleidingen. Het zal de komende vier maanden op het binnenmeer van de Tweede Maasvlakte worden afgebouwd.

Er zullen onder andere 65 meter lange draagarmen worden gemonteerd. Bij de afwerking van het hefschip zijn 440 Nederlandse bedrijven betrokken. De spin off van de totale bouw van het schip voor het Nederlandse bedrijven wordt door het havenbestuur op 700 miljoen euro geschat.

Deze grote klus past in het beleid van het Havenbedrijf Rotterdam om meer offshore-activiteiten aan te trekken. Ook op de Maasvlakte worden daar nieuwe haventerreinen voor ontwikkeld. De markten waarop gemikt wordt zijn de ontmanteling van olie- of gasplatformen, het faciliteren van de bouw van windparken, (de)mobilisatieprojecten en de vestiging van grootschalige maak- en assemblage-industrie.

De ‘Pieter Schelte’ is een schip van de Nederlands-Zwitserse rederij Allseas van de Nederlander Edward Heerema.

pieter_schelte offshore boot

Pieter Schelte gaat in de toekomst aan de slag o.a. voor offshore windparken

Lees meer

Bron:

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Offshore Windparken, Onshore windparken, Rotorblad, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.