Shell rondt overname hernieuwbare energie platform Sprng Energy Group af

| 10 augustus 2022
Shell rondt overname hernieuwbare energie platform Sprng Energy Group af

©Shell

Shell Overseas Investment B.V., een volledige dochteronderneming van Shell plc (Shell), heeft de 100% overname van Solenergi Power Private Limited en daarmee de Sprng Energy groep van bedrijven van Actis Solenergi Limited (Actis) afgerond.

Shell kondigde op 29 april zijn voornemens voor de overname. Sprng Energy is een platform voor hernieuwbare energie dat in 2017 in Pune, India is opgezet door Actis – een wereldwijde investeerder in duurzame infrastructuur. Sprng Energy ontwikkelt en beheert hernieuwbare energiefaciliteiten, zoals zonne- en windparken en infrastructuuractiva.

Tot de bestaande activa behoren de windparken Sprng Alt Energy (197,5 MW) in de deelstaat Gujarat en Sprng Renewable Energy (300 MW) in de deelstaat Tamil Nadu.

De zonne- en windactiva die Shell via de deal verwerft, zullen de huidige operationele hernieuwbare capaciteit van Shell verdrievoudigen. De extra hernieuwbare capaciteit draagt ook bij aan de realisatie van Shell’s in februari 202 aangekondigde Powering Progress-strategie. Een belangrijk onderdeel hiervan is de ontwikkeling van een geïntegreerd energiebedrijf, dat Shell zal helpen zijn doelstelling te realiseren om tegen 2050 een winstgevend energiebedrijf met een netto-uitstoot van nul te zijn. Bron: Shell

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.