Start aansluiting Windpark Egchelse Heide op het net

| 10 juni 2021
Windpark Egchelse Heide

Bron: Windparkegchelseheide.nl

De opbouw van de vijf windturbines van Windpark Egchelse Heide is onlangs afgerond. Er wordt nu een start gemaakt met de aansluiting van de turbines op het elektriciteitsnet, zo meldt Green Trust. De opgewekte stroom wordt straks afgenomen door Eneco en om | nieuwe energie. De  stroomleveringsovereenkomsten werden hiervoor eind mei getekend.

Windpark Egchelse Heide is een coöperatief project in de gemeente Peel en Maas dat onder andere in samenwerking met 4 partijen wordt gerealiseerd, namelijk drie melkveehouders, Green Trust, Aelmans Adviesgroep BV en de lokale energiecoöperatie Peel Energie. Eind mei 2020 werd de financiering voor het project afgerond. Meer dan 3 miljoen hiervan werd binnengehaald via een obligatielening waarin met name bewoners van Peel en Maas hebben geparticipeerd.

Enercon windturbines

De vijf windturbines zijn geleverd door de Duitse turbineleverancier Enercon. Het gaat om het type E-138 EP3 E2 met een ashoogte van 131 meter, een tiphoogte van 200 meter en een rotordiameter van 138 meter. Deze turbines hebben elk een opgesteld vermogen van 4,2 MW.

Samen produceren de vijf windturbines straks naar verwachting 58.000.000 KWh per jaar. In het nieuwe inkoopstation aan de Karissendijk wordt de opgewekte stroom verzameld. Via dit inkoopstation zal de stroom getransporteerd worden naar het netwerk van Enexis.

Deze stroom wordt afgenomen door energiebedrijf Eneco en om | nieuwe energie. De PPA (Power Purchase Agreement) werd op 20 mei getekend. Hierdoor kan lokale energiecoöperatie Peel Energie als lid van OM | nieuwe energie straks lokaal opgewekte stroom aan burgers en bedrijven in Peel en Maas kan leveren. Windpark Egchelse Heide zal naar verwachting in juli worden opgeleverd.

Op het zelfde moment dat de PPA voor Windpark Egchelse Heide werd getekend, heeft ook Leudal Energie de PPA getekend met dezelfde partijen voor hun burgerwindpark De Kookepan dat in aanbouw is.  Bron: Green Trust

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.