Start unieke leergang Offshore Wind

| 10 oktober 2019

In het noorden van het land hebben de Provincie Groningen, Noorderpoort, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en verschillende organisaties uit het bedrijfsleven de handen ineen geslagen om een unieke leergang Offshore Wind aan te bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in windenergie. De leergang gaat al in november van dit jaar van start en bestaat uit tien gratis bijeenkomsten van 2 uur in onder andere Eemshaven, Delfzijl en Groningen .

De noodzaak voor de leergang is ontstaan uit de groeiende behoefte aan goed personeel binnen de offshore windsector. De beschikbaarheid van goed personeel blijkt een knelpunt te zijn voor veel bedrijven in deze branche.
De leergang gaat onder andere dieper in op het hoe en waarom van windenergie. Deze vorm van duurzame energie speelt een steeds grotere rol in onze energievoorziening. Maar wat houdt het winnen van windenergie precies in? Hoe zet je wind om in elektriciteit? Ook gaat de leergang dieper in op de details achter de windenergie. Wat vraagt de aanleg van windparken op zee bijvoorbeeld aan logistieke planning en wat voor transportmiddelen heb je daarbij nodig?

Introductiecollege op 15 en 16 oktober
Voordat de leergang in november start, bieden de samenwerkende partners een tweetal voorlichtingsbijeenkomsten. Professor Offshore Windenergie, Gerard Schepers van de Hanzehogeschool Groningen, verzorgt tijdens deze voorlichtingsbijeenkomsten een introductiecollege over windenergie. Daarnaast wordt er uitgebreide informatie gegeven over de inhoud van de leergang. Definitieve opgave voor de leergang kan tijdens of na de voorlichting plaatsvinden. Op 15 oktober wordt de eerste bijeenkomst georganiseerd bij Noorderpoort Energy & Maritime (Duurswoldlaan 2 in Delfzijl). Een dag later, 16 oktober, wordt een tweede bijeenkomst georganiseerd bij de Energy Academy (Nijeborgh 6 in Groningen). Beide voorlichtingsbijeenkomsten starten om 16.00 uur.

Gratis leergang 
De leergang Offshore Wind is voor iedereen toegankelijk, ongeacht kennisniveau en leeftijd en is geheel kosteloos. Enkele sessies worden gecombineerd met een excursie bij bedrijven die actief zijn in de offshore windsector.
De leergang Offshore Wind wordt aangeboden door de Provincie Groningen, Noorderpoort, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Groningen Seaports, Northern Netherlands Offshore Wind (NNOW), Nationaal Programma Groningen en de New Energy Coalition. Afbeelding: Noorderpoort

Tags: , , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, opleidingen

Reacties zijn gesloten.