TNO Webinar: Switch naar het hybride energiesysteem

| 10 januari 2023

Hoe kan ons toekomstig elektriciteitsnet stabiel en betaalbaar blijven? Meld je aan voor het webinar op 1 februari en krijg inzicht in de technologische en maatschappelijke oplossingen voor ons toekomstige energiesysteem.

TNO Webinar: Switch naar het hybride energiesysteem

Programma webinar (15:00 – 16:00)

Uitdagingen systeemintegratie offshore wind
– Jan Willem Wagenaar, R&D Portfolio Manager Wind Energy, TNO

Energiemanagementsystemen voor toekomstige energiesystemen
Hoe kunnen slimme energiemanagementoplossingen de integratie van grote hoeveelheden door offshore windparken geproduceerde elektriciteit in het energiesysteem vanaf 2030 ondersteunen?
– Iratxe Gonzalez Aparicio, R&D Portfolio Manager System Integration Wind Energy, TNO

Toepassingen in het landelijk gebied
Chris de Visser gaat in op de toepassingsmogelijkheden van slimme energienetten in het landelijk gebied.
– Chris de Visser, Business Unit Manager Wageningen Research

Operationele status SWITCH fieldlab
– Jan Willem Wagenaar

Case: Walstroom in Rotterdam
Hoe kan in 2030 een hoog percentage zeeschepen ‘aan de stekker’ worden aangesloten zodat dieselgeneratoren kunnen worden uitgeschakeld?
– Floor Schipper, Projectmanager, Port of Rotterdam

Over het webinar

Toekomstig energiesysteem
Om in de toekomst een netwerk voor duurzame energie te hebben moeten we vandaag met zijn allen een flinke slag slaan. We maken een energietransitie door waarbij wind- en zonne-energie de belangrijkste energiebronnen van ons toekomstige energiesysteem zijn. Het variabele karakter van deze bronnen vergroot de behoefte aan flexibiliteit in het systeem, ook vanwege de enorme industriële elektrificatie. Opslag en waterstofproductie brengen evenwicht in het systeem en warmte- en waterstofproducten openen nieuwe markten.

Switch to the future
Om hybride systemen te beheren en, nog belangrijker, te valideren en demonsteren zijn energiemanagementsystemen nodig voordat ze op grote schaal worden toegepast. Daarom hebben TNO en Wageningen Research hun krachten gebundeld en het SWITCH field lab opgericht. Een unieke hybride duurzame energiecentrale op kleine schaal.

TNO onderzoekt er vooral hoe slimme energiemanagementoplossingen de integratie van grote hoeveelheden door offshore windparken geproduceerde elektriciteit in het energiesysteem vanaf 2030 kunnen ondersteunen. Wageningen Research richt zich op de toepassingsmogelijkheden van dit soort slimme energienetten in het landelijk gebied.

Neem deel aan het webinar

Ontdek technologische en maatschappelijke oplossingen van het toekomstige energiesysteem en de SWITCH-faciliteit in dit webinar en discussieer mee.
Webinar: Switch naar het hybride energiesysteem | TNO

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.