TV-commercial van Meewind is misleidend

| 10 oktober 2014

Dat beweert de Stichting Reclame Code welke wordt onderschreven door het College van Beroep omdat van mening is dat de commercial misleidende informatie geeft over de te verwachten rendementen.

Meewind heeft dit in een beroep niet kunnen ontkrachten. Beleggers die op basis van de reclame van Meewind minimaal 1030 euro zijn ingestapt, ligt in de toekomst de weg open om schadeclaims in te dienen wanneer de in het vooruitzicht gestelde netto rendementen van tussen 7 en 10% niet gerealiseerd worden.

Dit is de opmaak naar een faillissement van Meewind in navolging van het Deense Procon, het Duitse Prokon en het Nederlandse Econcern. Ook andere partijen die reclame hebben gemaakt voor Meewind kunnen worden aangepakt zoals het Financieel Dagblad dat toch bij uitstek een partij is die zou moeten weten dat de reclame qua inhoud niet deugde.

Ondertussen is ook Eneco bezig het grote publiek te interesseren voor beleggen in windenergie door het heel laagdrempelig aan te bieden met een instap van slechts 25 euro zonder kosten.

netterden

Lees verder

Bron: Energieprovincie

Tags: , , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Overheid, Rotorblad, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.