Vestas’ V236-15.0 MW turbine in Thyborøn produceert eerste stroom

| 10 juni 2024

Eind afgelopen week heeft de V236-15.0 MW windturbine van de Deense windturbinefabrikant in de haven van Thyborøn, Denemarken de allereerste kilowattuur elektriciteit opgewekt en het nominale vermogen van 15 MW bereikt. Het is de eerste commerciële plaatsing van dit platform.

De V236-15.0 MW werd gelanceerd in februari 2021. Vestas heeft al sinds eind 2022 een prototype staan in het nationale testcentrum Østerild in West-Jutland, Denemarken. In augustus 2023 meldde Vestas dat de turbine een wereldrecord vestigde voor de meeste energieproductie van één windturbine in 24 uur.

In maart dit jaar, ontving Vestas van Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug een order voor een V236-15.0 MW windturbine. De windturbine staat direct aan het water in de haven van Thyborøn in het noordwesten van Denemarken. Een paar dagen geleden produceerde de windturbine de eerste stroom.

Deze windturbine in de haven zal Vestas helpen bij de laatste verificatiecampagne voordat het bedrijf met de serieproductie en de eerste installatie offshore begint, gepland voor 2025. Vestas heeft al definitieve orders ontvangen voor levering van de turbine aan de offshore windprojecten in Duitsland (He Dreiht), Polen (Baltic Power) en Nederland (Hollandse Kust West VI). Bron: Vestas Afbeelding: Screenshot video op LinkedIn

 

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.