Windpark Hanze produceert eerste stroom

| 10 september 2023

Afgelopen vrijdag heeft een van de geïnstalleerde windturbines in Windpark Hanze, gelegen in de gemeente Dronten in het noordoosten van Flevoland, de eerste stroom geproduceerd.

De testen worden nu geanalyseerd waarna de windturbine de volgende testfase in kan gaan. Dit meldt Windpark Hanze.

In het windpark komen in totaal 15 windturbines in 2 lijnen te staan: 9 windturbines komen langs de Hoge Vaart en 6 langs de Hondtocht. Het gaat om het type Cypress 6.0-164 van General Electric, met 164 meter rotordiameter, 166 meter ashoogte, een tiphoogte van 249 meter en een opgesteld vermogen van 6 MW. Het windpark heeft een opgesteld vermogen van 90 MW.

Begin juni kwamen de eerste grote onderdelen binnen vanuit Amsterdam en werd de hoofdkraan opgebouwd en kon de installatie beginnen. Op 25 augustus meldde Windpark Hanze dat vijf windturbines opgebouwd waren.

Windpark Hanze is een lokaal initiatief van 26 agrariërs, 180 lokale investeerders via Windshare Groen BV en Waterschap Zuiderzeeland. Windpark Hanze heeft 4 aandeelhouders: WPH Aangelanden BV, Waterschap Zuiderzeeland, Meeuwentocht BV en Windshare Groen BV. Naar verwachting wordt het windpark begin 2024 volledig in gebruik genomen. Het windpark is onderdeel van Windplan Groen. Bron: Windpark Hanze

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.