BestWatt windturbines kleuren entree COP28 roze

| 11 december 2023

Tijdens de COP28, de internationale klimaattop die van 30 november tot en met 12 december plaatsvond in Dubai, vormden vijf felroze en paars gekleurde windturbines echte blikvanger op het terrein. Het Nederlandse bedrijf Rengineers leverde en installeerde deze kleine windturbines in samenwerking met Octopus Energy (via Infinite Renewables), een van de sponsoren van het VK-paviljoen op het evenement.

Rengineers leverde vijf 15 meter hoge BestWatt type BW45 windturbines. De turbines werden in de BestWatt productiehal in Barneveld in de herkenbare kleuren van het Britse energiebedrijf Octopus Energy gespoten. Vervolgens zijn de windturbines naar Dubai vervoerd waar zij in een midweek zijn opgebouwd.

Deze turbines zijn onderdeel van een mobiel energiesysteem waarbij ze naadloos werden geïntegreerd met zonnepanelen en batterijopslag. Na het evenement worden ze weer afgebouwd.

Mobiele energiesysteem

De windturbines trokken niet alleen de aandacht van deelnemende landen op de Klimaatconferentie van Dubai 2023, maar ook van een wereldwijd publiek. Meer dan honderd landen hebben zich verenigd achter het ambitieuze doel om vóór 2030 de duurzame energieproductie te verdrievoudigen.

Naast de kracht van hernieuwbare energie, brachten de BestWatt windturbines ook Rengineers‘ innovatieve oplossingen onder de aandacht.  Bron afbeeldingen: Rengineers

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.