Dura Vermeer rondt fundatiewerkzaamheden op land af voor Windplanblauw

| 11 maart 2022

Deze week heeft Dura Vermeer het beton gestort voor de laatste fundatie voor het windenergieproject Windplanblauw. Hiermee is het onshore gedeelte van de fundatieconstructie van het project afgerond.

Dura Vermeer rondt fundatiewerkzaamheden op land af voor Windplanblauw

Bron: Dura Vermeer

Windplanblauw is een windpark in de noordwesthoek van de provincie Flevoland. 61 krachtigere, grotere windturbines zullen de huidige 74 vervangen. Van deze windturbines worden er 24 buiten de dijk, in het IJsselmeer geplaatst en 37 op land. Het totale vermogen van al deze windturbines samen is ongeveer 340 MW.

De fundatiewerkzaamheden door Dura Vermeer zijn in 6,5 maand voltooid. De laatste betonstort zal nu in de komende dagen moeten uitharden. Hierna zal de fundering gereed zijn voor de komst van de windturbine-onderdelen.

De installatie van de windturbines begint dit jaar en duurt tot eind 2022. Binnenkort gaan ook de activiteiten in het IJsselmeer van start. Medio 2023 zal het hele project zijn afgerond. Windplanblauw, een initiatief van Vattenfall en SwifterwinT, zal een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstelling van het Nederlandse Klimaatakkoord om in 2030 70% van de elektriciteit in Nederland uit hernieuwbare bronnen op te wekken. Bron: Dura Vermeer

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.