Eerste PowerNEST geplaatst op dak Techniek College Rotterdam

| 11 maart 2019

Op het schoolgebouw van Techniek College Rotterdam aan de Prins Alexanderlaan in Rotterdam is een eerste PowerNEST geplaatst. De PowerNEST is een technische innovatie van IBIS Power dat tegelijkertijd wind- en zonne-energie opwekt.

Door de efficiënte energieopwekking is het geschikt voor plaatsing op gebouwen met hoogtes waar zonnepanelen alleen niet voldoende energie opwekken voor het totale elektriciteitsgebruik. De PowerNEST bestaat uit een verhoogd platform van zonnepanelen waaronder windsystemen geplaatst worden. Door gebruik te maken van een verhoogd platform kan van het hele dakoppervlak gebruik worden gemaakt. PowerNEST informeert op haar website dat het systeem tot 200 MWh/jaar kan genereren, wat vergelijkbaar is met het elektriciteitsgebruik van ongeveer 80 appartementen.

De PowerNEST is geplaatst dankzij een samenwerkingsverband van Green Business Club Rotterdam Alexander, Rabobank Rotterdam, IBIS Power, Zadkine en Techniek College Rotterdam. De turbine is door Rabobank beschikbaar gesteld. De symbolische ingebruikname werd verricht door bestuurders bijgestaan door studenten. Naast het leveren van groene stroom kunnen studenten van Techniek College Rotterdam ervaring op doen met de modernste energietechnieken. Bron: Techniek College Rotterdam

Tags: , , ,

Category: Groene energie, Kleine Windmolens, Windenergie, zonne energie

Reacties zijn gesloten.