Groen licht voor windenergie in Dordrecht

| 11 mei 2016

De Dordtse gemeenteraad stemde gistermiddag in met ruime meerderheid in met de Structuurvisie Windenergie. Daarmee wordt het mogelijk om windmolens te plaatsen in de zone langs de Dordtse Kil. Drechtse Wind wil zo snel mogelijk samen met Energie Coöperatie Dordrecht (een samenwerkingsverband van de gemeente Dordrecht en de HVC Groep) een windmolen plaatsen op locatie Krabbegors, langs de Dordtse Kil. ECD zal de bouw realiseren, Drechtse Wind zorgt voor draagvlak en leden in Dordrecht.
“Het mooie van dit initiatief is dat het echt een windmolen van bewoners en ondernemers wordt en dat leden van Drechtse Wind ook kunnen investeren in lokale windenergie. Hoe meer leden en geld we bijeenbrengen, hoe groter het deel dat eigendom wordt van Drechtse Wind”, aldus Jan de Keizer. “Inwoners van de Drechtsteden kunnen profiteren van het rendement dat de windmolen oplevert en meebeslissen over het deels investeren van de opbrengst om sneller een energieneutraal Dordrecht te bereiken.”
Drechtse Wind onderzoekt nog of de opgewekte energie van de windmolen, die 3.000 huishoudens van stroom kan voorzien, ook aan de eigen leden geleverd kan worden. “Door zowel het rendement als de energie ten goede van de leden te laten komen, wordt de betrokkenheid bij onze windmolen en windenergie veel groter.”
Drechtse Wind start daarom ook een ledenwerfactie. “Voor een klein bedrag van € 10,- kunnen mensen lid worden van de coöperatie en kunnen ze meepraten over investeringen, opbrengsten en andere  activiteiten, want onze ambitie gaat verder dan één windmolen”, aldus De Keizer.
Meer informatie over burgercoöperatie Drechtse Wind vindt u op www.drechtsewind.nl

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.