Japan selecteert 11 gebieden voor offshore windenergie

| 11 augustus 2019

Zonne-energie speelt op dit moment in Japan een hoofdrol bij de duurzame opwekking van energie. Met 56.000 MW geïnstalleerd PV-vermogen staat Japan na China en de VS op de derde plaats op de mondiale ranglijst. Aan zonne-energie gemeten speelt windenergie een beperkte rol.

Om deze situatie te veranderen heeft de Japanse overheid 11 gebieden op zee geïdentificeerd die geschikt zijn  voor offshore windenergie. Namens de overheid waren de volgende instanties bij de selectie betrokken: het Ministry of Economy, Trade and Industry (METI), het Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Tourism (MLIT) en de agentschap voor Resources and Energy.

De 11 geselecteerde zeegebieden hebben al de status ‘definitief in voorbereiding‘ bereikt. In vier gebieden is al begonnen met geografisch onderzoek en windmetingen. Het gaat hier om gebieden uit de kust van Noshiro en Yurihonjo in de Akita prefectuur, uit de kust van Choshi in de Chiba prefecture en op afstand van Goto eiland dat onderdeel uitmaakt van de Nagasaki prefectuur. Bij de laatste gaat het om drijvende windenergie. Foto: Fukushima Forward

Tags: ,

Category: Drijvende windenergie, Offshore Windparken, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.