Jeonnam 1 Offshore Wind Project in Korea bereikt financial close en start bouw

| 11 oktober 2023

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) en SK E&S hebben financial close bereikt voor Jeonnam 1 – een offshore windpark van 99 MW voor de kust van Shinan County in de provincie Jeonnam in het zuidwesten van Korea. Het windpark zal naar verwachting eind 2024 voltooid zijn.

Jeonnam 1 is een joint venture tussen SK E&S, een van de grootste conglomeraten in Zuid-Korea en  (CIP) via haar fonds Copenhagen Infrastructure III. Het project is ontwikkeld door een gezamenlijk team van Copenhagen Offshore Partners (COP), een wereldleider in offshore windontwikkeling en -bouw en de exclusieve offshore windontwikkelingspartner van CIP, en SK E&S.

Jeonnam Offshore Wind Power werd opgericht in 2020 en zal naar verwachting het eerste Koreaanse offshore windpark op commerciële schaal worden dat in 2024 operationeel zal zijn. Het project is een 51-49 joint venture tussen SK E&S en Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

Samen met SK E&S en CIP zal COP ook betrokken zijn bij de planning en bouw van Jeonnam 2 en Jeonnam 3, twee offshore windprojecten met een totale capaciteit van 800 MW die zich momenteel in de ontwikkelingsfase bevinden. Jeonnam 1, 2 en 3 zullen de ambitieuze Koreaanse doelstelling ondersteunen om tegen 2030 14,3 GW aan offshore windenergie te hebben, een aanzienlijke toename in vergelijking met de huidige 0,1 GW die geïnstalleerd is.

Jeonnam Offshore Wind Power verkreeg in 2017 een Electricity Business License en sloot een netaansluitingsovereenkomst met KEPCO, het staatsbedrijf in Zuid-Korea, waardoor het project in 2024 op het net kan worden aangesloten. In 2022 sloot Jeonnam 1 een 20-jarige afnameovereenkomst met een vaste prijs met Korea Hydro & Nuclear Power via de eerste windafnameveiling in Korea.
In de loop van 2022 ondertekende het project ook productie- en bouwcontracten met Koreaanse leveranciers, waaronder Hyundai Engineering and Steel Industries, Hyundai Electric en Gaon, KT Submarine en LS Cable and System. Het project zal tijdens de bouw gebruikmaken van Mokpo New Port als rangeerhaven, gezien de ideale locatie van de haven in de buurt van de Jeonnam 1-locatie. Bron: CIP

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.