Lagerwey wint eerste order L100-2,5 MW met modulaire stalen toren

| 11 november 2014

De Nederlandse windturbinefabrikant Lagerwey heeft onlangs een eerste order binnengesleept voor de Lagerwey L100-2,5 MW windturbine, met de (LMST) modulaire stalen toren.
De huidige stalen toren kan worden gebouwd tot een hoogte van 135 meter, maar het bedrijf is van plan om dit te verhogen tot 160 meter in de nabije toekomst. In Lelystad staat sinds dit voorjaar al een test-turbine van Lagerwey met een 135 m MST hoge mast.

“Omdat de torens zijn opgebouwd uit kleine delen, worden de transportkosten aanzienlijk verminderd en de installatie is eenvoudiger”, aldus Lagerwey.

De torens zijn rond van vorm en bestaan ​​uit meerdere pre-gebogen stalen platen, die elk 2,8 meter breed en 12 meter lang, met precisie geprefabriceerd. Optimaal materiaalgebruik voor deze specifieke turbine-toren resulteerde in een toren van slechts  400 ton, volgens Lagerwey.

Aart van de Pol, CEO van Lagerwey vertelt: Lagerwey is verheugd met deze prachtige order. In Nederland zijn wij de enige multi-MW-windturbine producent. Na jarenlang hard werken om de turbines aan onze eigen hoge standaarden te voldoen kunnen we gaan starten met serie-productie”.

 

 

Lagerwey3

Lagerwey heeft haar eerste order binnen voor de LMST toren

 

 

 

Lagerwey5

Lagerwey LMST modulaire stalen toren is opgebouwd uit verschillende secties

 

Lagerwey4

Lagerwey wil in de toekomst een toren van 160 meter

Lees meer

Bron: Windpower Monthly

Tags: , , , , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Groene energie, Kleine Windmolens, Onderhoud, Onshore windparken, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.