Mitsui O.S.K. Lines neemt minderheidsaandeel in TouchWind

| 11 september 2023

De Japanse rederij Mitsui O.S.K. Lines (MOL) gaat investeren in de Nederlandse ontwikkelaar van drijvende windtechnologie TouchWind en krijgt een minderheidsaandeel in het bedrijf.

Bron: TouchWind

Na het MoU voor de gezamenlijke ontwikkeling van drijvende windtechnologie vorig jaar en de aankondiging in mei van dit jaar over het versterken van hun alliantie, tillen MOL en TouchWind hun samenwerking naar een volgend niveau.

TouchWind ontwikkelde een unieke drijvende windturbine uit één stuk met een hellende hoek die windsnelheden tot 70 m/s aankan en compactere drijvende offshore windparken mogelijk maakt. Dit zou moeten leiden tot een enorme toename van het energiepotentieel voor offshore windparken. Daarnaast kan onderhoud sneller en veiliger worden uitgevoerd tijdens zwaardere weersomstandigheden.

Met een financiële investering kunnen praktijktests van TouchWind’s drijvende windturbine met kantelhoek en rotor uit één stuk worden uitgebreid, evenals nieuw onderzoek naar positieve zogeffecten.

Ryota Hayashi, General Manager verantwoordelijk voor de Wind Power Projects Unit bij MOL, verklaart: ‘We zijn blij dat we de reis met TouchWind kunnen voortzetten en dat we aandeelhouder van het bedrijf zijn geworden omdat we interessante mogelijkheden zien in hun technologie’.

Oprichter en CEO van TouchWind, Rikus van de Klippe verwelkomt MOL als aandeelhouder in TouchWind: ‘We werken nu een jaar samen aan de verdere ontwikkeling van onze drijvende windturbine. Veldtesten met een rotordiameter van 6 meter zijn in volle voorbereiding bij het Oostvoornse meer in Nederland. Met MOL als aandeelhouder en hun investeringen kunnen we ons testprogramma versnellen, onze technologie bewijzen en de time-to-market verkorten’.

 

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.