Nobian neemt vanaf 2024 stroom af van energiepark Pottendijk

| 11 juli 2023

Nobian, producent van zout, essentiële chemicaliën en energie voor industrieën, heeft een langlopend PPA getekend met Shell voor de afname van ongeveer de helft van de jaarlijkse productie van 157 GWh van het gecombineerde zon- en windpark Pottendijk in Drenthe.

Foto: Shell Nederland

Het begin dit jaar opgestarte park, ontwikkeld door Shell, zal per 1 januari 2024 duurzame elektriciteit aan Nobian leveren. Een volgende belangrijke stap in de verduurzaming van Nobian.

Johan Hospers, Director Energy bij Nobian: “De hernieuwbare elektriciteit uit het Pottendijk wind- en zonnepark is een belangrijke aanvulling in ons duurzame energie portfolio om bij de productie van zout, chloor, natronloog en waterstof de CO₂ emissies te verlagen. Deze 10-jarige overeenkomst draagt bij aan het realiseren van onze doelstellingen op het gebied van duurzame energie, zoals verwoord in Nobian’s ‘Grow Greener Together’-strategie. Dit project is weer een mooi voorbeeld hoe de industrie bijdraagt aan de transitie naar een duurzaam energiesysteem”. Vorige maand committeerde Nobian zich in een consortium met Heineken, Signify en Philips voor 10 jaar aan duurzame elektriciteit uit het Finse Mutkalampi windpark via een virtual PPA.

Grootste gecombineerde wind- en zonnepark in Europa

Het Energiepark Pottendijk, vlakbij Emmen in Drenthe, is op dit moment Shells grootste gecombineerde wind- en zonnepark in Europa. Sinds februari 2023 wekken 14 Nordex N131/3600 windturbines met een gecombineerd vermogen van ongeveer 50 MW en 90.000 zonnepanelen met eveneens ongeveer 50 MW vermogen gezamenlijk stroom op, genoeg voor ongeveer een derde van het totale elektriciteitsverbruik van de inwoners en bedrijven van Emmen. Het park werd in april dit jaar officieel geopend.

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.