Nordex ontvangt onshore windturbineorder van 456 MW in Brazilië

| 11 juli 2022
Nordex ontvangt onshore windturbineorder voor 456 MW in Brazilië

N163 5.X windturbine © Nordex

Een joint venture van Macquaries Green Investment Group en Hydro Rein heeft een order geplaatst voor 80 Nordex windturbines voor een windpark in Brazilië.

Nordex lzal windturbines leveren van het type N163/5.x met 163 m rotordiameter, 5,7 MW vermogen en 120 m ashoogte met betonnen masten. De order bevat ook service en onderhoud voor 20 jaar.

De bestemming van de windturbines is een windpark in de Staten Piaui en Pernambuco in het noordwesten van Brazilië. De windturbines zullen in het najaar 2023 worden geplaatst om in het voorjaar 2024 operationeel te kunnen zijn.

Het windpark is een onderdeel van een energieproject met naam ‘Feijâo’ dat in een tweede fase uitgebreid wordt met een zonne-energie – gedeelte met 130 MW vermogen. De opgewekte duurzame energie zal uitsluitend worden geleverd aan Hydro’s twee Braziliaanse bedrijven Alunorte (aluminiumverwerking) en Paragominas (bauxietmijn).

De beide partijen kondigden in juni dit jaar dat zij speciaal voor dit gecombineerde project een joint-venture hadden opgericht. Bron: Nordex

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.