Opnieuw contract voor Heerema in Taiwan

| 11 augustus 2019

Voor de tweede maal in korte tijd heeft Heerema een offshore wind gerelateerd contract binnengehaald in Taiwan. Eerder won het een contract voor het 109.2 MW Changhua Taiwan Power Company Windfarm Phase 1 project. Ditmaal gaat het om de 900 MW Greater Changhua 1 and 2A offshore windparken in het midden van Japan.

De windparken maken deel uit van 4 locaties in de Straat van Taiwan, 35 tot 60 km voor de kust van de Changhua provincie, in het midden van Japan. De Deense offshore ontwikkelaar Ørsted heeft exclusiviteit verkregen op de vier (offshore) windlocaties met een totale productiecapaciteit van 2,4 GW. In 2018 ontving Ørsted de goedkeuring om de windparken aan het landelijk elektriciteitsnetwerk aan te sluiten. In juni van dat jaar kreeg het Deense bedrijf ook de vergunning voor het bouwen van de 920 MW Changhua 2b and 4 sites.

De scope van dit contract omvat het transport en de installatie van 111 turbine funderingen, evenals de installaties van twee grote offshore substations. Verder is Heerema verantwoordelijk voor de onshore begeleiding en de voorbereiding van de zeebodem.

De installatie zal worden uitgevoerd door een van Heerema’s schepen, de “Aegir”, die al in het gebied is voor een ander project. De installatie zal plaatsvinden in wateren van 30-35 meter diep. Het Greater Changhua-project start in 2021 en wordt voltooid in 2022. Siemens Gamesa Renewable Energy zal de windturbines (SG 8.0 -167 DD) gaan leveren.Afbeelding: Heerema

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.