Ørsted bereikt mijlpaal met 1500 geïnstalleerde offshore windturbines

| 11 juni 2020

DEME’s installatieschip Sea Challenge installeert de windturbines © Ørsted/Sky Pictures

Met de installatie van de 25e windturbine in het 752 MW Borssele 1&2 offshore windpark uit de kust van Zeeland bereikte Ørsted een nieuwe mijlpaal, dat van 1.500 geïnstalleerde offshore windturbines. Het is hiermee de eerste ontwikkelaar van offshore windenergie dat dit aantal bereikt.

In het Borssele 1&2 offshore windpark worden 94 windturbines van Siemens Gamesa met een vermogen van 8 MW geplaatst. De allereerste offshore windturbine werd in 1991 geïnstalleerd, in het Deense Vindeby windpark. Het ging in die tijd om een windturbine van de toenmalige Deense windturbinefabrikant Bonus Energy, met een vermogen van 450 KW. Bonus werd in 2004 overgenomen door Siemens.

Tekst gaat verder onder de afbeelding..

In de komende 5 jaar wil Ørsted de capaciteit met meer dan verdubbelen, daarbij gebruik makend van steeds grotere windturbines. Het Deense energiebedrijf wil in 2025 voor 15 GW aan opgesteld vermogen hebben bereikt in Denemarken, Duitsland, Nederland, Taiwan, de VK en de Verenigde Staten. Voor de start van de bouw van Borssele 1&2 stond het wereldwijd opgesteld vermogen door Ørsted op 6,8 GW. Op dit moment is het bedrijf bezig met de bouw van ongeveer 3 GW aan offshore wind capaciteit.

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.