Regenwulpen hielden jarenlang bouw 370 mw Schots windpark tegen

| 11 februari 2015

Eindelijk mogen 103 windturbines in Schotland (graafschap Shetland) worden gebouwd. Jarenlang hielden vogelbeschermers (vanwege de trek van zeldzame trekvogels) de bouw van een groot windpark tegen.

De Supreme Court heeft na een 3 jaar slepende rechtszaak besloten groen licht te geven voor Viking Energy Windpark. Reden: de impact van het windpark op de populatie trekvogels is klein.

In 2012 kreeg Viking Energy toestemming voor de bouw van het 370 megawatt grote windpark en zou in 2016 elektriciteit gaan leveren. De projectontwikkelaar hoopt nu rond 2020 in bedrijf te zijn. Het park levert dan stroom aan minimaal 175.000 huishoudens.

De verwachting dat hooguit 4 regenwulpen jaarlijks kunnen botsen met een windmolen valt in het niet bij de 72 – 108 exemplaren die jaarlijks door andere oorzaken sterven.

Met het leefomgevingsbeheerplan, dat bij het windpark hoort, zal de ontwikkeling van het hernieuwbare energieproject voor de trekvogels eerder positief dan negatief uitpakken, oordeelt de Britse rechter.

Viking Energy windfarm

regenwulp

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.