Siemens Gamesa preferred supplier voor 1.044 MW Hai Long offshore projecten

| 11 mei 2021
Siemens Gamesa preferred supplier voor alle Hai Long offshore windprojecten in Taiwan

© Siemens Gamesa

Siemens Gamesa is de preferred supplier voor alle drie Taiwanese Hai Long offshore windenergieprojecten van in totaal 1.044 MW vermogen. De turbineleverancier was al sinds november 2019 in het bezit van een preferred supplier overeenkomst voor het Hai Long 2A offshore project. Deze initiële overeenkomst is nu uitgebreid met de projecten Hai Long 2B (232 MW) en Hai Long 3 (512 MW).

De preferred supplier overeenkomst heeft betrekking op levering en service van de windturbinetype SG 14-222 DD (14 MW vermogen, 222 m rotordiameter, Direct Drive).

Ook lokale productie is een belangrijke punt. Een assemblage fabriek van Siemens Gamesa voor gondels is al in de bouwfase en zal in het derde kwartaal 2021 operationeel zijn. In 2022 zal deze fabriek verder worden uitgebreid met meer dan een verdubbeling van de vloeroppervlakte en het aantal medewerkers van Siemens Gamesa.

Hai Long offshore windprojecten

Projecteigenaar van de drie offshore windenergieprojecten is het Hai Long consortium, dat bestaat uit het Canadese energiebedrijf Northland Power Ltd. (60%) en de Taiwanese projectontwikkelaar Yushan Energy Co.Ltd. (40%). De locatie van de drie projecten is ca. 50 km verwijderd van de Taiwanese westkust ten hoogte van Changhua County.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.