Start finale investeringsronde Windpark Groote Haar

| 11 maart 2020

Locatie toekomstige windturbines. © Energiecoöperatie de Knotwilg

Op het toekomstige bedrijventerrein Groote Haar ten noorden van Gorinchem worden twee windturbines gerealiseerd door Eneco en Energiecoöperatie de Knotwilg. Inwoners en ondernemers uit Gorinchem en de wijde omgeving kunnen investeren in dit windpark. De finale investeringsronde hiervoor is van start gegaan.

Energiecoöperatie de Knotwilg en Eneco zijn beiden 50% mede-eigenaar van het windpark. Dit was een wens van de gemeente Gorinchem. Zij doen dit onder de naam Energie Groote Haar BV. Energiecoöperatie de Knotwilg is een vereniging van inwoners van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden die, in samenwerking met gemeenten en energieleveranciers, zelf energie opwekken met behulp van zon, wind en water.

De groene energie die straks wordt opgewekt is bestemd voor bedrijven op het bedrijventerrein en voor de inwoners van Gorinchem, Arkel, Schelluinen en Hoogblokland. De ontwikkelaars verwachten dat het windpark 20 miljoen kilowattuur per jaar gaat opwekken, voor zeker 20 jaar.

Obligatielening met 5% rente
De benodigde investering voor de bouw is 1,2 miljoen euro. Bestaande en nieuwe leden van Energiecoöperatie de Knotwilg kunnen vanaf 500 euro investeren in het windpark,met een maximum van 25.000 euro. Het gaat om een obligatielening met een gegarandeerde jaarlijkse rente van 5% vanaf het moment dat het windpark operationeel is en 2% tijdens de bouw. De lening wordt in 15 jaar terugbetaald vanaf het moment dat de windturbines draaien. De investeringsronde sluit als het beoogde bedrag is binnengehaald.

Leden leenden de energiecoöperatie al eerder geld voor de voorbereidingen. Naast de mogelijkheid voor leden om te investeren in het windpark wordt er door de ontwikkelaars ook jaarlijks ca 10.000 euro in een omgevingsfonds gestopt.

Meer informatie over deelnemen en informatie avonden is te vinden op de website van het windpark.

 

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.