Tegenstanders windenergie op symposium Coevorden

| 11 maart 2015

Gisteravond werd in Emmen een symposium georganiseerd waar ruim 100 gasten aanwezig waren met als thema: Windmolens voor & na de verkiezingen Provinciale Staten d.d. 18 maart.”.  De mogelijke plaatsing van windmolens in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden is een van de belangrijkste thema’s tijdens deze verkiezingen.

Een 3-tal deskundigen waren aanwezig: Frank de Bruijn, Pieter Lukkes en Henk Linnemann. Volgens Linnemann ontbreken op het gebied van windenergie een goede democratische legitimatie en ruimtelijke onderbouwing. Het rijk heeft bepaald dat Drenthe 285,5 megawatt aan windenergie voor zijn rekening moet nemen, waarvan 95,5 megawatt in Emmen.

‘Vier gemeenten krijgen het voor hun kiezen, terwijl andere delen van de provincie gevrijwaard blijven van windenergie. Je moet ook naar andere vormen kijken, zoals bijvoorbeeld zonne-energie en geothermie.’

Frank de Bruijn, energiedeskundige van de provincie Noord-Brabant en makelaar in energie-reststromen en alternatieven voor duurzame energie, hield de aanwezigen voor dat men zich niet moet blindstaren op windenergie. Zo wordt er in zijn provincie momenteel geëxperimenteerd met het gebruik van restwarmte.

windmolens coevorden

Lees meer

Bron: Coevorden Huis aan Huis

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.