TenneT installeert 9e grote stopcontact voor offshore windparken

| 11 augustus 2015

TenneT is druk bezig om de infrastructuur voor offshore-netaansluitingen uit te breiden. Een enorm groot stopcontact de zogenaamde DolWin beta-converterplatform maakt deel uit van DolWin2. Dit is de 9e netverbinding in het Duitse deel van de Noordzee. Een belangrijke mijlpaal bij de realisatie van de uitbreidingsdoelen voor wind op zee van de Duitse regering”, aldus Mel Kroon (CEO TenneT).

Volgens het gestelde tijdspad zou in 2020 6.500 MW aan transportcapaciteit voor op zee opgewekte windenergie beschikbaar moeten zijn.

Met de inbedrijfstelling van DolWin1, enkele weken geleden, voldoet TenneT nu al voor twee derde aan de Duitse doelstellingen voor wind op zee. Momenteel heeft TenneT met acht operationele offshore-netaansluitingen al zo’n 4.300 MW geïnstalleerd. Met DolWin2 zal er in 2016 al rond 5.200 MW aan capaciteit beschikbaar voor het transport van offshore-windenergie naar het vasteland, ofwel 80% van de Duitse doelstelling van 6.500 MW in 2020. Op dit moment zijn er nog drie offshore verbindingen in aanbouw.

tenneT stroom

Lees meer

Bron: Transport Online

 

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.