TouchWind versterkt samenwerking met Mitsui O.S.K. Lines en gaat nieuwe testfase is met drijvende windtechnologie

| 11 mei 2023

TouchWind en Mitsui O.S.K. Lines (MOL) hebben aangegeven hun samenwerking op het gebied van TouchWind’s drijvende offshore windtechnologie te versterken nu deze de testfase van een kleinschalige prototype ingaat.

Vorig jaar hadden TouchWind en MOL al een MoU ondertekend voor de gezamenlijke ontwikkeling van drijvende windtechnologie met een primaire focus op de verdere ontwikkeling van TouchWind’s technologie. Deze omvat een kantelbare drijvende windturbineconcept met rotor uit één stuk. Doordat de rotor kan tilten en zo minder wind vangt, kan deze hardere windomstandigheden aan. De turbine richt zichzelf op de wind.

Na de voortgang van de ontwikkeling en het testen door TouchWind zijn beide partijen overeengekomen nauwer samen te werken aan de volgende fase van de ontwikkeling van de drijvende turbine.

Momenteel installeert TouchWind een kleinschalig prototype, met een rotordiameter van 6m, bij Fieldlab Green Economy Westvoorne. Het testen is gepland vanaf mei.

Oprichter en CEO van TouchWind, Rikus van de Klippe legt uit: ‘Tijdens de veldtesten in het meer van Oostvoorne willen we met name de installatie, verankering, aanmeren en ecologische impact van de drijvende windturbine testen. Hoe gedraagt het kleinschalige prototype zich onder de omstandigheden op het meer? Welke invloed heeft de windturbine op de bestaande onderwaterecologie en op de avifauna?

Masayuki Sugiyama, Executive Officer verantwoordelijk voor Wind Power Projects Unit bij MOL verklaart: ‘Deze tests en hun resultaten zullen leiden tot de verdere optimalisatie van het drijvende windturbineconcept van TouchWind. De resultaten van de tests zullen het project naar de volgende fase tillen. We zien een groot potentieel in dit innovatieve concept dat een hogere bezettingsgraad en efficiëntie van windparken kan realiseren, alsook goedkopere windturbines. Bron: TouchWind

Tags: , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.