UK: overheid en industrie willen 30 GW offshore windenergievermogen in 2030

| 11 maart 2019

De Britse overheid heeft in samenwerking met de industriële sector voor offshore windenergie een gemeenschappelijke doelstelling geformuleerd voor het offshore vermogen in 2030. Het doel is dat het huidige offshore vermogen van 8 GW t/m 2030 groeit naar 30 GW. Dat betekent dat in een periode van iets minder dan 12 jaar het offshore vermogen met het viervoudige zou moeten groeien. Met 30 GW offshore vermogen zou 1/3 van het Britse stroomverbruik opgewekt kunnen worden.

Naast de vermogensdoelstelling werd ook een doelstelling voor werkgelegenheid in de offshore windenergie sector geformuleerd. In de periode t/m 2030 zal de huidige werkgelegenheid van 9.000 gekwalificeerde banen met factor 3 moeten groeien naar 27.000 banen, daarbij zouden 33% van de toekomstige werknemers vrouwen moeten zijn.

Om de realisatie van deze ambitieuze doelstelling te ondersteunen ontvangt de offshore windenergie sector 291 miljoen Euro van de overheid. Verder werd afgesproken dat de overheid om de twee jaar veilingen voor offshore windenergie projecten organiseert. In het kader van deze veilingen is een subsidiepot van 648 miljoen Euro beschikbaar.

Een speciale wens van het Department of Business, Energy and Industrial Strategy (BEIS) werd ook gehonoreerd. Om offshore windenergie in ontwikkelingslanden zoals Indonesië, Vietnam, Pakistan en de Filipijnen te ondersteunen wordt door de overheid 4,6 miljoen Euro uitgetrokken om een programma te ontwikkelen om technische assistentie bij offshore windenergie te verlenen. Bron: WindEurope

Tags: , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.