Van Oord ontvangt Iberdrola RETO-Award in Spanje

| 11 april 2021

Van Oord was een van de bedrijven dat afgelopen vrijdag tijdens de 2021 Iberdrola RETO Awards voor Supplier of the Year in Madrid, Spanje, een award in de wacht sleepte. Het bedrijf ontving de RETO Energy Transition Award voor zijn vorderingen op het gebied van de energietransitie.

De Iberdrola RETO Awards voor Supplier of the Year zijn een erkenning voor een wereldwijd ecosysteem van 22.000 leveranciers en 400.000 werknemers. RETO staat hier voor Recuperación (herstel), Energía (energie), Transición (transitie) en ODS (SDG’s).

Erkenning van een wereldwijde keten van 22.000 leveranciers en 400.000 werknemers

De RETO Supplier of the Year Awards voor 2021 werden uitgereikt door de koning en de koningin van Spanje, vergezeld door Isabel Celaá (de Spaanse minister van Onderwijs en Beroepsopleidingen), en Ignacio Galán (de voorzitter van de Iberdrola-groep).

Met de prijzen erkent Iberdrola de sleutelrol van de waardeketen bij het behalen van de strategische doelstellingen van het bedrijf maar tevens bij het tot stand brengen van een ecosysteem van leveranciers met hetzelfde doel voor ogen. De prijs gaat naar bedrijven die zich onderscheiden door hun inzet voor de energietransitie, innovatie, ondernemerschap, inzetbaarheid, talent, bijdrage aan de SDG’s en betrokkenheid bij COVID-19.

Energy Transition Award

Van Oord ontving de RETO Energy Transition Award voor de vorderingen op het gebied van de energietransitie. Van Oord was niet alleen betrokken bij het offshore East Anglia ONE-windpark maar heeft ook andere opdrachten binnengehaald, zoals de windparken Saint-Brieuc en Baltic Hub.

Overige winnaars

Andere prijswinnaars waren Mapfre, uit Spanje vanwege zijn inzet voor gelijkheid, het Baskische bedrijf Ibermática vanwege zijn promotie van hoogwaardige banen, en het Britse bedrijf Kirby vanwege zijn toewijding aan digitalisering.

Iberdrola kende ook een speciale COVID-vermelding toe aan vijf bedrijven – Amara, Ormazabal, Iturri, Wottoline en DSV – voor hun inzet tijdens de pandemie.

Iberdrola’s inzet voor de energietransitie

In 2020 maakte Iberdrola naar eigen zeggen grote stappen in de energietransitie, een doelstelling waaraan het bedrijf de afgelopen twintig jaar 120 miljard euro heeft toegewezen. Wind op zee speelt een belangrijke rol in deze strategie. Iberdrola heeft momenteel drie windparken in de Baltische Zee, de Noordzee en de Ierse Zee en beschikt over een pijpleiding van 19.000 MW, waarvan 9.000 MW bouwrijp is.

Het bedrijf zal tegen 2030 nog eens 150 miljard euro investeren – het grootste industriële plan dat ooit door een Spaans bedrijf is gepresenteerd. Hiermee wil Iberdrola zijn hernieuwbare capaciteit verdrievoudigen tot bijna 100.000 MW; slimmere netwerknetwerken leveren en nieuwe gebieden voor energiegroei stimuleren, zoals groene waterstof.

Nieuw innovatie- en trainingscentrum

De uitreiking van de prijzen viel samen met de officiële inhuldiging van de Innovation and Training Campus van het bedrijf in San Agustín del Guadalix in Madrid. dat zal functioneren als een wereldwijd centrum voor innovatie en het creëren van banen.

Foto: Van links naar rechts: Isabel Celaá (Minister van Onderwijs en Beroepsopleiding), Godfried van Oord (Regiomanager bij Van Oord), Hunne Majesteiten de Koning en Koningin van Spanje en Ignacio Galán, de voorzitter van de Iberdrola-groep. Bron: Van Oord & Iberdrola

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.