Vestas investeert in Zweedse kraantechnologie voor hijswerken op 200+ meter ashoogte

| 11 augustus 2021
Vestas investeert in Salamander kraantechnologie dat zware hijswerken boven 200 mter ashoogte mogelijk maken

Bron: Vestas

Vestas Ventures, de venture capital-tak van Vestas Wind Systems, heeft geïnvesteerd in de Salamander Quick Lift Crane-technologie van het Zweedse bedrijf S&L Access Systems. De innovatieve topkraantechnologie maakt zware hijswerken op ashoogtes tot ver boven de 200 meter mogelijk.

Met de investering wordt Vestas de minderheidsinvesteerder in het Zweedse S&L Access Systems, een dochteronderneming van Stena AB.

De Salamander Quick Lift Crane Technology is gebaseerd op bewezen technologie. De beweegbare platforms zorgen voor meer veiligheid en zijn minder windgevoelig bij het uitvoeren van uptower werkzaamheden. De kraan heeft ook een kleiner kraanschot nodig.  De nieuwe oplossing biedt een aanzienlijk potentieel om sneller en kosteneffectiever op het gebied van het transport naar locatie, de opbouw, de verplaatsing in het veld en de ontmanteling van de kraan. Met een vermindering van 75% in transporten en minder installatietijd, zal de Salamander Quick Lift resulteren in aanzienlijke besparing op de CO2-uitstoot in vergelijking met conventionele kranen. De technologie kan worden worden gebruikt voor zowel installatie als onderhoud van oude, huidige en toekomstige turbines.

“Door de marktintroductie van deze veelbelovende technologie te versnellen, kunnen we de energiekosten verlagen door de installatietijd te verkorten, de CO2-uitstoot te verlagen en het kraantransport te vereenvoudigen, wat bijdraagt aan een duurzamere ontwikkeling van de sector,” zegt Bo Svoldgaard, Senior Vice President en Hoofd Innovation and Concepts bij Vestas.

Volgens S&L Access Systems CEO Marcus Dahlinder ondergaat de concept demonstrator reeds functionaliteitstesten terwijl in nauwe samenwerking met partners het prototype in aanbouw is. De bouw zal tegen het einde van het jaar worden afgerond en vervolgens worden getest.

Vestas Ventures

Vestas Ventures is opgericht om risicodragende investeringen te doen in innovaties die bijdragen aan het versnellen van de overgang naar groene energie. De verbintenis is de tweede officiële investering van Vestas Ventures in 2021. In februari nog deed Vestas Ventures haar eerste investering in houttechnologiebedrijf Modvion. Bron: Vestas/S&L Access Systems

 

 

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.