Vestas verhoogt standaardvermogen EnVentus platform naar 6 MW

| 11 oktober 2020

© Vestas

Vestas kondigde afgelopen donderdag aan dat het haar EnVentus-platform heeft geüpgraded naar een standaardvermogen van 6 MW. De Deense turbineleverancier gaat daarnaast een prototype van de V162-6.0 MW installeren en testen.

Het modulaire Enventus-platform werd in januari 2019 gelanceerd en bouwt voort op en maakt gebruik van de bewezen technologie van de 2 MW-, 4 MW- en 9 MW-platforms. Eerder deze maand meldde Vestas dat het meer dan 1 GW aan bestellingen heeft binnengehaald sinds de lancering.

De upgrade naar 6 MW levert, afhankelijk van locatie specifieke omstandigheden, een toename van de energieproductie op van meer dan drie procent in vergelijking met de 5,6 MW. De upgrade wordt mogelijk gemaakt door verbeteringen in de evaluatie van de belasting en hardware-upgrades gerelateerd aan de generator, tandwielkast en koelsysteem.

Prototype V162-6.0 MW
Vestas gaat een prototype installeren van de V162-6.0 MW in Østerild, het Deense testcentrum voor grote windturbines. Het Deense bedrijf verwacht dat deze in oktober gereed zal zijn waarna het prototype een uitgebreid test- en verificatieprogramma zal ondergaan om de betrouwbaarheid te garanderen. Serieproductie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 beginnen.

De V162-6.0 heeft een tiphoogte tot 250 meter en een rotoroppervlak van meer dan 20.000 m2. Het is hiermee de turbinevariant met de grootste rotormaat in het portfolio voor lage tot middelhoge windlocaties.

Het prototype komt naast een eerder geïnstalleerde prototype van de V150-5.6 MW te staan. Deze is al geüpgraded naar 6 MW.

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.