VolkerWind met Man Down-systeem genomineerd voor Best Practice Publieksprijs 2022

| 11 januari 2023

Bron: Bewuste Bouwers

Aannemersbedrijf VolkerWind is met zijn Man Down-systeem genomineerd voor de Best Practise Publieksprijs 2022 dat door Stichting Bewuste Bouwers wordt georganiseerd. 

Sinds 2020 kan het publiek stemmen op de meest inspirerende Best Practice. Bewuste Bouwers heeft het afgelopen jaar 8 Best Practices erkend, verdeeld over 8 projecten, waaronder VolkerWind met het Man Down-systeem.

Man Down-systeem

Door het Man Down-systeem staat een medewerker, ook op afgelegen projectlocaties, altijd in contact met een bedrijfshulpverlener (BHV-er) op het project. Wanneer de medewerker alleen in het veld is en zich een calamiteit voordoet wordt de BHV-er via dit systeem gewaarschuwd. De BHV-er krijgt een bericht op zijn mobiel en kan de coördinaten uitlezen waar de medewerker zich bevindt.

VolkerWind heeft het Man Down-systeem in samenspraak met opdrachtgever Shell op het project Energiepark Pottendijk geïntroduceerd. Op dit project ten noordoosten van Emmen, tussen Nieuw-Weerdinge en Emmer-Compascuum, worden 90.000 zonnepanelen en 14 windturbines gerealiseerd, die samen jaarlijks 170 GWh aan groene stroom gaan opwekken. VolkerWind is hier verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de Balance of Plant voor het windpark.

Er kan nog tot 17 januari gestemd worden op de genomineerden.

Bron: VolkerWind/Beste Bouwer

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.