Wachtlijst bij investeerders van Meewind

| 11 mei 2016

Vandaag heeft beleggingsfonds Meewind een stop ingesteld voor investeerders die willen beleggen in offshore windparken. De fondsen die beleggen in Belwind 1 en Northwind en Nobelwind zijn gesloten vanwege het succes. We zoeken nieuwe projecten en onderzoeken o.a. deelname in het nog te bouwen windparken bij Borssele vertelt Jaap van Smelik van Meewind.

“De sceptici over duurzaamheid krijgen veel aandacht, maar de praktijk laat zien dat investeren in duurzaamheid wereldwijd een belangrijke trend is geworden. Ook in Nederland zien
wij toenemende interesse”, aldus Smelik. “En natuurlijk zitten er net als bij elke belegging risico’s aan deze vorm van investeren, maar voor ons fonds dat belegt in de windparken
Belwind1/Northwind zien wij sinds 2010 positieve rendementen.”
Het inmiddels ook gesloten fonds dat belegt in windpark Nobelwind leverde afgelopen jaar een rendement op van 18.45%. “Dit park is na de financial close enorm in waarde gestegen. De risico’s in de voorfase zijn altijd hoger dan tijdens het in operatie nemen van een windpark. Als zowel de financiering rond is en de bouw is begonnen, neemt de intrinsieke waarde van de beleggingen in die fase flink toe.”


Institutionele beleggers zien duurzaamheid ook steeds meer als een verantwoorde investering. Zo kwam pensioenfonds APB deze maand met stip uit het niets op nr. 4 binnen in de AOPD Global climate 500 index. Bedrijfspensioenfonds voor de landbouw BPL steeg spectaculair van de 65e naar de 14e plaats. En ook particulieren zien groene beleggingen steeds meer als alternatief.
Uit representatief onderzoek van DirectResearch in april bleek dat bijna 45 procent van de Nederlandse beroepsbevolking in windenergie zou willen beleggen.
Persbericht: Meewind

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.