WIND neemt Offshore Cable Equipment BV over

| 11 augustus 2021

Bron: WIND

Vorige week heeft WIND, dienstverlener op het gebied van onderzeese kabel logistiek en service, de overname afgerond van Offshore Cable Equipment BV (OCE), een bedrijf dat aankoop, lease of verhuur van offshore kabelmateriaal direct vanuit hun voorraad of fabriek aanbiedt.

OCE beschikt over een vloot van 5 kabel carrousels van 300 mt tot 7000 mt. Tom Nooij, CEO van de WIND groep, legt uit: “WIND is een belangrijke schakel in de toeleveringsketen voor constructies en O&M van offshore windparken wereldwijd. Met de huidige groeiende vraag, wilden we onze eigen supply chain veilig stellen om zo het risico voor onze klanten te minimaliseren. Door de overname van OCE verwelkomen we een nieuwe ambitieuze speler in onze groep, die onze vraag naar Offshore kabelmateriaal veilig stelt.”

OCE zal de engineering van carrousels en hulpmateriaal verder ontwikkelen en haar verhuurvloot van carrousels uitbreiden tot een capaciteit van 10.000 mt, aldus WIND.

WIND biedt diensten aan op het gebied van kabelbehandeling, opslag en herstel. Het bedrijf heeft drie opslagfaciliteiten in Nederland: in Eemshaven, Amsterdam en Velsen-Noord. Het bedrijf opende ook een kabelopslagplaats in Taiwan en heeft een opslagdepot in Tenerife dat gespecialiseerd is in de behandeling en opslag van communicatiekabels en toebehoren. Bron: WIND

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.