ACM geeft TenneT toestemming voor aansluiting Windpark Wieringermeer

| 12 april 2019

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft TenneT toestemming voor het aansluiten van het Windpark Wieringermeer in Noord-Holland op zijn net. De bedoeling is dat dit park op den duur 370.000 huishoudens van duurzame stroom voorziet.

De ACM verleent TenneT een tijdelijke ontheffing van de regels, waardoor TenneT maar één verbinding hoeft te hebben naar een hoogspanningsstation in plaats van twee verbindingen voor het geval er een storing is. Dat mag tot aan het moment waarop TenneT de tweede verbinding gereed heeft. Mocht er voor die tijd een storing zijn, dan is de afspraak dat de aangesloten windmolens geen stroom mogen leveren. De ACM zorgt er op deze manier voor dat het park sneller in gebruik kan worden genomen.

Op dit moment is het voorbereidend werk voor de komst van de windturbines bijna afgerond. Het park, bestaande uit 99 windturbines waarvan 82 van Vattenfall en de rest behorende tot het testpark van ECN, moet eind 2019 gerealiseerd zijn. Bron: ACM  Afbeelding: Windparkwieringermeer.nl

Tags: , , ,

Category: Netaansluiting, Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.