Alfen installeert geïntegreerde oplossingen in Windpark Piet de Wit II

| 12 december 2023

Alfen, specialist in innovatieve energieoplossingen in heel Europa, heeft een overeenkomst getekend met Windpark de Plaet BV voor de installatie van geïntegreerde oplossingen in hun 32,4MW onshore windpark Piet de Wit 2 in Ooltgensplaat. De oplossingen zullen helpen vraag en aanbod van elektriciteit in balans te brengen.

Van links naar rechts: Michelle Lesh (CCO van Alfen), Marco Roeleveld (CEO van Alfen), Monique Sweep (Deltawind) en David Mol (Promill)

Piet de Wit II, voltooid in 2021 en geopend in 2022, is een repowering project in het zuiden van Nederland, bestaande uit 7 windturbines met een gecombineerde geïnstalleerde capaciteit van 32,4 MW. Eigenaars in het project zijn Coöperatie Deltawind en Promill BV. Met de geïntegreerde oplossingen van Alfen zal het windpark bijna 10MW aan extra flexibel vermogen en 20MWh aan geïnstalleerd vermogen toevoegen.

De geïntegreerde oplossingen van Alfen omvatten een energieopslagsysteem van 20MWh TheBattery Elements, bestaande uit 2 identieke batterij-subsystemen met in totaal 56 batterij-racks. De subsystemen bevatten 2 buitentransformatoren en 2 omvormers, evenals een verscheidenheid aan hulpapparatuur. De expertise van Alfen op het gebied van netbeheer en smart grid-oplossingen zal zorgen voor een naadloze integratie van complexe technologieën in de bestaande locatie met het bekende Diabolo 40h-onderstation dat voor het project is geleverd.

De installatie zal naar verwachting in de zomer van 2024 voltooid zijn. Bron: Alfen

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.