Betonsegmenten afgeleverd bij windpark NOP Agrowind

| 12 maart 2014

Na twee jaar voorbereiding zijn eind februari de eerste betonsegmenten afgeleverd bij windpark Noordoostpolder. Het project omvat ruim 2.500 segmenten die vervoerd moeten worden door Van Wieren Special B.V. Per stuk variëren de betonsegmenten van 30 tot 60 ton (en zijn 3 – 6 m breed). Vanwege deze uitzonderlijke afmetingen en gewichten is er voor gekozen om de segmenten, die in Duitsland geproduceerd worden, per schip zo dicht mogelijk bij de projectlocatie aan te leveren; aldus is gekozen voor de loswal bij Kraggenburg. Met maar 86 windmolens wekt Windpark Noordoostpolder in 2015 jaarlijks circa 1,4 miljard kWh schone, duurzame elektriciteit op.

Daar vandaan brengt Van Wieren Special BV de segmenten over de weg naar de eindbestemming. Van Wieren Special BV heeft veel ervaring met het uitvoeren van grote projecten op het gebied van exceptionele ladingen. Dat het deze keer een “thuiswedstrijd” is maakt dit project, dat circa twee jaar zal duren, dus extra “Special”.

Nadat de delen voor de eerste twee molens zijn afgeleverd, wordt het logistieke terrein aan de zuidkant van de Noordermeerdijk beleverd met torendelen voor ook weer twee windmolens. De vrachtwagens rijden overdag tussen 6.00 en 18.00 uur, met maximaal twintig transporten per dag. Daarnaast worden drie keer per week vier transporten uitgevoerd tussen 5.00 en 6.00 uur ’s ochtends.Naast de transporten van de betonnen torendelen, rijden ook betonmixers en vrachtwagens met andere bouwmaterialen het gebied van het windpark binnen. Deze transporten worden tot en met september dit jaar uitgevoerd.

Bron: Van Wieren Special

windpark nop wieren2 windpark NOP Wieren

Tags: , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Fotos, Groene energie, Offshore Windparken, Offshore windparken, Onderhoud, Onshore windparken, Onshore windparken, Rotorblad, Wereldwijd, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.