Boek lancering: Zet ze maar op Zee, Hollandse nieuwe energie

| 12 november 2021

Boek lancering: Zet ze maar op Zee, Hollandse nieuwe energieChris Westra, een expert op het gebied van windenergie, bracht onlangs het boek ‘Zet ze maar op Zee, Hollandse nieuwe energie’ uit. In dit boek laat Westra zien hoe snel de wind op zee sector zich heeft ontwikkeld sinds zijn eerdere boek hierover verscheen.

Windenergie van zee wordt één van onze belangrijkste energiebronnen. Westra publiceerde in 2014 al het boek ‘Offshore Wind, Clean Energy from the Sea’ over dit thema. Sindsdien is er een enorme vooruitgang geboekt in de technologie die het mogelijk maakt om elektriciteit op grote schaal op zee op te wekken.

“Het is fascinerend om te zien hoe snel de ontwikkelingen zijn gegaan en hoe de toekomst er uit ziet, want we zijn nog maar net begonnen. De windturbines worden groter, hoger dan de Eiffeltoren, worden verder op zee gebouwd en zelfs op drijvende constructies op de oceaan geplaatst. In de toekomst zullen windturbines geheel automatisch hun werk doen en waterstof produceren die met robot-duikbootjes naar een verzamelpunt wordt gebracht. De zeeën worden energie-akkers en dat gaat samen met nieuwe natuur en voedselwinning.” – Chris Westra

In het boek ‘Zet ze maar op Zee, Hollandse nieuwe energie’ neemt Westra in 272 pagina’s de lezer mee naar de zee, de havens en de fabrieken en laat met vele foto’s en illustraties vanuit allerlei gezichtspunten zien wat er tegenwoordig allemaal komt kijken bij de bouw van een windpark en welke bedrijven daarbij betrokken zijn. Het Boek is zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar.

Over Chris Westra

Chris Westra (1949) is al zo’n 50 jaar bij de ontwikkelingen van windenergie betrokken. Hij deed 20 jaar onderzoek naar de introductie van zon en windenergie aan de Universiteit van Amsterdam. Bij het Energieonderzoek Centrum Nederland, ECN, nu TNO, ontwikkelde en leidde hij het eerste geïntegreerde R&D programma offshore windenergie (We@Sea). Nu werkt hij samen met vooraanstaande partijen om zo snel mogelijk een multi-functioneel, ecologisch verantwoord energie-eiland “Westralië” op het Nederlandse deel van de Noordzee voor elkaar te krijgen.

Hij schreef diverse boeken, artikelen en brochures over windenergie. Van het in 1980 gepubliceerde “Windwerkboek” werden 30.000 exemplaren verkocht en in 2014 publiceerde hij het koffietafelboek: Offshore Windenergie.

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.