BW Ideol en Tohoku Electric Power starten haalbaarheidsstudies voor drijvend windpark in Japan

| 12 mei 2022
BW Ideol en Tohoku Electric Power starten haalbaarheidsstudies voor drijvend windpark in Japan

Floatgen pilotproject Credits BW Ideol AS

BW Ideol, specialist in drijvende windenergie, en het Japanse energiebedrijf Tohoku Electric Power Co, Inc. (Tohoku EPCO) hebben de haalbaarheidsstudies opgestart die nodig zijn om samen een drijvend offshore windpark op commerciële schaal te ontwikkelen voor de kust van Kuji city, Iwate prefectuur, in Japan.

De beide bedrijven hebben hiervoor een overeenkomst ondertekend. Bij het project wordt de beproefde en gepatenteerde Damping Pool®-technologie van BW Ideol toegepast. De twee ondernemingen zijn van plan zeer nauw samen te werken om via dit project in de prefectuur Iwate bij te dragen tot de snelle commercialisering van kostencompetitieve drijvende offshore windenergie in Japan.

Eerder was BW Ideol ook al succesvol in de ScotWind aanbesteding, Met partners BayWa r.e. en Elicio in de Floating Energy Allyance, wist BW Ideol de rechten te verwerven voor de ontwikkeling van een drijvend offshore windpark met een geschatte capaciteit van 1 GW voor de noordoostkust van Schotland. Deze week werd ook de start van de bouw van het EolMed drijvende windpark bij Frankrijk aangekondigd. Hierin is BW Ideol zowel medeontwikkelaar als leverancier van de drijvende technologie.

Tohoku EPCO is een van de belangrijkste Japanse nutsbedrijven, opgericht in 1951. Het bedrijf heeft de Tohoku Electric Power Group Carbon Neutral Challenge 2050 uitgeroepen waarmee het de vermindering van de CO2-uitstoot wil versnellen. Het bedrijf richt zich onder andere op de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Zo wil het 2 GW aan hernieuwbare capaciteit ontwikkelen, voornamelijk in de zes prefecturen van Tohoku en in de prefectuur Niigata. Het bedrijf neemt momenteel deel aan talrijke projecten, waaronder onshore en offshore windenergie en zonne-energie.

Tags: , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.