Cadeler wint Hollandse Kust Noord contract

| 12 oktober 2021
Cadeler wint Hollandse Kust Noord contract

Wind Osprey © Cadeler

Cadeler A/S, een Deense leverancier van maritieme installatie- en engineeringdiensten in de offshore windindustrie, is door Van Oord geselecteerd om te assisteren bij het transport en de installatie van windturbines in het 759 MW offshore windpark Hollandse Kust Noord. Cadeler zal haar installatieschip Wind Osprey inzetten.

Hollandse Kust Noord wordt ontwikkeld en geëxploiteerd door CrossWind, een joint venture tussen Shell en Eneco. Het windpark ligt ongeveer 18 km uit de westkust van Nederland, vlakbij Egmond aan Zee. Cadeler zal helpen bij het transport en de installatie van een deel van de geplande 69 Siemens Gamesa 11 MW windturbines. Na de oplevering, die gepland staat voor 2023, zal de capaciteit van het windpark 759 MW bedragen. Hiermee zal minstens 3,3 TWh per jaar worden opgewekt.

Vorig jaar kondigde Cadeler een ander contract aan dat in 2022-2023 voor de Nederlandse kust zal worden uitgevoerd, in het windpark Hollandse Kust Zuid. Dit project bestaat uit 140 van dezelfde 11 MW Siemens Gamesa turbines.

“We zijn verheugd dat we Cadeler kunnen betrekken bij de uitvoering van het Hollandse Kust Noord offshore windpark project. Hun expertise op het gebied van turbine installatie in het algemeen en met de specifieke kenmerken van dit project in het bijzonder zal waardevol zijn voor een succesvolle uitvoering. We hebben in het verleden al samengewerkt met Cadeler en we hebben er alle vertrouwen in dat zij in staat zullen zijn om aan onze eisen te voldoen en het project op een veilige en tijdige manier uit te voeren”, zegt Arnoud Kuis, Managing Director, Van Oord Offshore Wind.

De CEO van Cadeler, Mikkel Gleerup, voegt hieraan toe: “Het feit dat Van Oord opnieuw voor een samenwerking met Cadeler heeft gekozen, getuigt van een groot vertrouwen in onze capaciteiten en erkent de diepgaande competenties die we hebben opgedaan in bijna tien jaar van vergelijkbare gecompliceerde projecten, waarvan vele voor de kust van Nederland. Wij zullen dit alles inzetten bij Hollandse Kust Noord, zodat Van Oord en CrossWind dit spannende project veilig en op tijd kunnen afronden.”

Het project komt op een gunstig moment, aangezien het volgt op de voltooiing van het project Hollandse Kust Zuid en vóór de vervanging van de hoofdkraan op het installatieschip Wind Osprey. Bron: Cadeler

Tags: , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.