Datacenter in Ierland, maar alleen met ‘groene’ investeringen

| 12 oktober 2015

Uit een rapport van de Irish Wind Energy Association blijkt dat Apple, Google, Facebook en Microsoft de komende 5 jaar 2 miljard wil investeren in nieuwe datacenter in Ierland. Ierland is aantrekkelijk door infrastructuur, koele klimaat en belastingvoordelen. 

Echter, het land moet dan wel flink investeren in duurzame energie (windenergie) om aan de groeiende energievraag (+18%) te voldoen. De IWEA-chef Matthews verwacht dat 1,4 mrd investeringen nodig zijn. Ook nodig om in 2020 40% van de energie duurzaam op te wekken. Dit heeft het land zichzelf ten doel gesteld.

Datacenter van Apple, Facebook enz. hebben wereldwijd al vaker getoond dat datacenter en groene energie hand in hand gaan. Het biedt enorme kansen voor windenergiebedrijven. In 2014 dekte windenergie 18% van de totale energievraag in Ierland.

De tech-bedrijven zitten veelal in Dublin maar Apple gaat bouwen in Athenry, ter waarde van 850 miljoen en Facebook in Clonnee voor 200 miljoen. Vodafone, IBM, Ebay en Yahoo hebben in de afgelopen jaren ook al datacenter in Ierland geopend en breiden dat wellicht in de toekomst nog verder uit.

 

 

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.