De Wolff Windenergie oneens met beslissing gemeente Hof van Twente

| 12 januari 2017

De Wolff Windenergie legt zich niet zonder meer neer bij de beslissing van de gemeente Hof van Twente om, na veel protesten, een streep te zetten door de plannen voor drie windmolenparken in het buitengebied van Goor. De projectontwikkelaar uit Heerenveen heeft een brief gestuurd naar het college en alle raadsfracties waarin wordt gevraagd om een onafhankelijk onderzoek naar draagvlak voor windturbines in de gemeente Hof van Twente.

De Wolff zegt in de brief ook dat er onterecht dezelfde argumentatie wordt gebruikt bij het afwijzen van de plannen op de projectlocaties die volgens de Friese windenergie alle drie verschillend zijn. De brief wordt op dinsdag 24 januari behandeld tijdens de gemeenteraadsvergadering en is hier te lezen.

Bron: Goor Nieuws

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties (1)

Trackback URL | Reacties RSS Feed

  1. Coen Heveling schreef:

    Ik heb deze case al lange tijd gevolgd. Bij ons gaat er zich waarschijnlijk eenzelfde situatie voordoen. De omwonenden van de potentiele locatie hebben reeds een draagvlakonderzoek gedaan; geen draagvlak. Inmiddels hebben de drie aanliggende dorpen zich ook luid en duidelijk uitgesproken; wel alternatieven, maar geen windmolens.
    Is het nu voor investeerders zo moeilijk om het gewoon te accepteren indien er geen draagvlak is? Probeer bijvoorbeeld eens een zonnepark in zo’n regio op te zetten. Er zijn meer wegen die naar hernieuwbare energie leiden.