Delta zet windpark Kreekraksluizen te koop

| 12 december 2014
Energieconcern Delta is de eigenaar van de windturbines bij Kreekraksluizen en wil deze voor 50 miljoen verkopen. De opbrengst wordt dan benut om haar schulden te verlagen. Windpark Kreekraksluizen is het grootste windpark in Zeeland en een jaar geleden in gebruik genomen. 
Naast Delta zijn Eneco, Scheldewind en Winvast initiatiefnemers maar Delta heeft de meeste windturbines (18) stuks in bezit. Eneco (7), Scheldewind (6) en Winvast (2). Bij verkoop heeft Delta toestemming nodig van 13 Zeeuwse gemeenten en provincies die aandeelhouder zijn.

Volgende week donderdag is de aandeelhoudersvergadering van Delta, waar het onderwerp ter sprake zal komen. Het energiebedrijf verwacht volgend jaar een netto resultaat van ‘slechts’ 15 miljoen euro, waar dat dit jaar nog 56 miljoen is. Delta wil daarom volgend jaar geen dividend uitkeren aan de aandeelhouders.

kreekslagsluizen

Bron: PZC

Tags: , , , ,

Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Kleine Windmolens, Onshore windparken, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.