Dogger Bank A offshore windpark in VK loopt mogelijk vertraging op

| 12 februari 2024

Dogger Bank A, de eerste van de drie deelprojecten van het Dogger Bank Windpark in het Verenigd Koninkrijk kan volgens een waarschuwing van ontwikkelaar SSE in plaats van 2024 mogelijk pas in 2025 operationeel zijn.

© Dogger Bank Wind Farm

De mogelijke vertraging in de installatie van de windturbines wordt veroorzaakt door slechte weersomstandigheden, tegenvallende beschikbaarheid van installatieschepen en leveringsproblemen in de toeleveringsketen.

Het Dogger Bank Windpark bestaat uit de delen A, B, en C, elk met een vermogen van 1,2 GW. Met in totaal 3,6 GW vermogen is het op dit moment het grootste offshore windpark in de bouwfase. Eigenaren zijn het Britse energiebedrijf SSE (Scottish and Southern Energy) met 40%, het Noorse Energiebedrijf Equinor met 40%, en de Noorse projectontwikkelaar van offshore windenergie Vårgronn met 20%. SSE is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de bouw van het windpark en Equinor voor de exploitatie.

De locatie van het Dogger Bank Windpark ligt tussen 130 en 190 km uit de kust van Yorkshire.
Dogger Bank A zal bestaan uit 95 Haliade-X offshore windturbines van Generaal Electric met 13 MW vermogen. De eerste geïnstalleerde windturbine produceerde in oktober 2023 de eerste stroom. Op dit moment zijn 7 van de in totaal 95 windturbines geïnstalleerd. SSE geeft aan in mei dit jaar met een verdere update over de voortgang te komen. Bron: SSE

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.