Eerste fundament gestort van Windpark Egchelse Heide

| 12 januari 2021

Bron: Green Trust (Twitter)

Vorige week is het eerste fundament gestort van Windpark Egchelse Heide. Dit meldt Green Tust, een partner in het project, op haar social media. De vijf windturbines in het windpark zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar in bedrijf worden gesteld.

In het park langs de Haambergweg tussen Egchel en Beringe, in de gemeente Peel en Maas, komen 5 windturbines van het Duitse Enercon; type E-138 met een vermogen van 4,2 MW.  De eerste heipaal voor de fundamenten ging in september 2020 de grond in. Voor elk fundament moesten 38 vibropalen met een lengte van gemiddeld 12 meter lang en een diameter van 56 centimeter geplaatst worden. Na het plaatsen van de heipalen kon begonnen worden met het storten van het fundament. Volgens Green Trust zijn de fundamenten naar verwachting in februari gereed. In februari zouden ook de eerste windturbineonderdelen moeten arriveren op site.

Windpark Egchelse Heide is een lokaal project. Drie lokale agrariërs namen samen met Coöperatie Peel Energie, de Aelmans Adviesgroep en Green Trust Consultancy het initiatief om het eerste windpark in Peel en Maas te realiseren.

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.